Bent u zelfstandig ondernemer of bent u net begonnen met uw bedrijf?

Neem deel aan een van onze groepsworkshops.

In een halve dag verwerft u een solide basis en leert u hoe u ernstige fouten kunt voorkomen.

Bouw aan een solide basis voor betere besluitvorming te maken.

Onze workshops combineren theorie, pragmatisme en kennisuitwisseling.
Dit zal u helpen uw financiële situatie te verbeteren en het risico op mislukking te verkleinen.
U leert technieken die u tijdens uw hele ondernemerstraject zullen verderhelpen, zowel bij uw huidig project als uw toekomstige projecten.

Veel meer dan alleen de basis

Natuurlijk brengen wij u de basisbeginselen bij: deze worden vaak niet goed beheerst, maar u leert daarnaast ook hoe u verbanden legt tussen financiën, marketing, het ontwikkelen van uw waardepropositie en de commerciële aspecten van uw bedrijf.
Kortom, we doen veel meer dan alleen praten over prijzen.

Waar voor uw geld

Leer de essentie van value-based pricing: de aanpak die u in staat stelt om uw prijzen te bepalen op basis van de gepercipieerde waarde van uw producten en/of diensten en de prijsgevoeligheid van uw klanten.
Er is bestaat inderdaad een andere aanpak dan prijszetting enkel op basis van kosten of de concurrentie.

Inspiraties

Laat u inspireren door verhalen over bedrijven succesvol zijn geworden door de juiste prijzen te ztten en ontdek hoe andere bedrijven de prijs hebben betaald voor het maken van dé cruciale fout...het zetten van de foute prijs, met alle gevolgen vandien. Wissel ervaringen uit met andere deelnemers: deel best practices en ontdek welke fouten anderen hebben gemaakt zodat u ze zelf niet maakt.

Voor wie?

Onze workshops zijn opgemaakt voor de zelfstandige, de ondernemer en het bedrijf in de start-up fase. Wij weten dat uw tijd kostbaar is en dat u in korte tijd zoveel mogelijk wilt leren. U wilt pragmatisme, u wilt concrete toepassingen voor uw bedrijf.

We hebben er alles aan gedaan om een positieve impact te creëren voor uw bedrijf positief, zonder tijd te verliezen.

Voor starters

U staat op het punt om een onderneming te starten en weet u niet waar u moet beginnen met uw prijsstrategie?

Vermijd klassieke fouten die uw project in gevaar kunnen brengen. In deze workshop leert u hoe u van start gaat in prijszetting, welke processen u dient in te voeren, hoe u de juiste gegevens verzamelt en hoe u de juiste beslissingen kunt nemen op basis van uw doelstellingen.

Deze workshop stelt u in staat om het deel prijszetting van uw financieel plan te verfijnen en de haalbaarheid van uw project beter in te schatten.

Voor start-ups

U ontwikkelt een innovatieve oplossing en er is niets vergelijkbaars op de markt?

Met deze workshop leert u hoe u prijzen kunt bepalen als er geen directe concurrentie is en u nog geen klanten heeft. U vermijdt de klassieke fouten die start-ups maken en leert hoe u uw prijsmodel kunt verbeteren om uw doelstellingen te bereiken. Dankzij onze workshops is het mogelijk om eerder dan verwacht uw eerste inkomsten te vergaren, of je in de vroege beginfase realiseren dat uw project niet levensvatbaar is.

Deze workshop stelt u in staat om het prijsstellingsgedeelte van uw financiële plan te verfijnen voordat u op zoek gaat naar fondsen bij banken of investeerders.

Voor freelancers

Al sinds het begin heb je je afgevraagd of jouw prijzen “goed” zijn. Het bepalen van de juiste prijs is niet eenvoudig.

Tijdens deze workshop leer je hoe je je prijzen kunt verbeteren en afstemmen op jouw prioriteiten. Je speelt met verschillende prijsmodellen en leert de impact ervan op je financiën en de balans tussen werk en privéleven. Wat als je ontdekt dat je meer kunt verdienen door minder te werken of dat je per uur of per dag kan factureren?

“De workshop was zeer de moeite waard. Het gaf me waardevolle informatie en hielp me om een lange termijn prijsstrategie op te stellen.”

Pietjan
Rockestate

+1000 Zelfstandigen en ondernemers hebben onze workshops meegevolgd

“Dankzij Pricing Pact konden we werken aan verschillende prijsmodellen en kwamen we met een duidelijk plan om assumpties in de markt te gaan testen."
Thibault
Lilo Health

Veelgestelde vragen

We hebben dit zeer complexe onderwerp toegankelijk gemaakt voor alle ondernemers.

Wat als ik geen marketing of financiële achtergrond heb.

Geen voorwaarden: het is niet nodig om expert te zijn in marketing of finance om onze workshops bij te wonen. Het is daarnaast ook niet noodzakelijk om vlot te zijn met cijfers.

In de loop der jaren hebben we leertechnieken ontwikkeld om dit onderwerp voor iedereen toegankelijk te maken, ondanks de complexiteit ervan. Met onze digitale tools hoeft u geen complexe berekeningen meer te maken. Onze experts gaan pedagogisch te werk en vertrouwen op een archief van concrete voorbeelden uit de praktijk.

Ik heb nog geen klanten

Je doet er goed aan om na te denken over je prijzen voordat u ze naar buiten brengt.

Met onze workshops bent u op de goede weg. U leert hoe u uw prijzen kunt bepalen zonder in klassieke valkuilen te trappen, zoals beginnen verkopen tegen een voorlopige prijs of het gratis weggeven van uw product of dienst en ingesloten te zijn in dit “voorlopige” prijsmodel. Dit is een risco voor uw ambities op lange termijn.

Ik verkoop producten

Onze expertise zal u helpen om de prijzen van uw producten grondig op te bouwen en te verbeteren, ongeacht of het gaat om food of non-food.

Wij helpen u bij het berekenen van de kostprijs van uw producten. De kostprijs is essentiële informatie is om de winstgevendheid van uw producten te berekenen. Daarbij leren we u rekening te houden met alle kosten en fouten te vermijden die schadelijk zijn voor uw bedrijf. U leert daarnaast ook hoe u de prijs van uw producten kunt vergelijken met die van uw concurrenten en daaruit juiste conclusies uit kan trekken. Dit is vooral belangrijk als u meerdere vergelijkbare producten verkoopt. Bovendien leert u te meten wat uw klanten bereid zijn te betalen voor uw producten, op die manier vermijdt u pricing gebaseerd op uw productiekosten. Het kan u verrassen! U kan misschien uw prijzen verhogen zonder omzetverlies of u kan ontdekken dat het zinvoller is om uw prijzen te verlagen om meer klanten te overtuigen en zodanig uw totale omzet alsnog te verhogen.

Ik verkoop diensten

Het bepalen van de prijs voor een dienst is niet eenvoudig. Wij helpen u om uw prijsstelling op te bouwen en te verbeteren.

De sleutel kan liggen in de aanpak: u leert hoe u de waarde van uw diensten kan verdedigen om ook uw prijzen beter te kunnen verdedigen. U leert hoe uw klanten uw diensten waarderen. Bovendien zult u ontdekken of u ruimte heeft om uw prijzen te verhogen. Als u gewoonlijk per uur of per dag factureert, kan u uw winstgevendheid simuleren en leren hoe u uw prijzen kunt differentiëren om uw omzet te verhogen.

Ik verkoop software of apps

Net als bij diensten is de prijszetting van software of apps geen eenvoudige opgave. Wij helpen u met het opbouwen en verbeteren van uw prijzen.

U leert wat uw klanten waarderen aan uw software en welke prijs zij bereid zijn te betalen voor de oplossingen die u hen biedt. U leert hoe u prijswijzigingen kunt doorvoeren indien nodig, en hoe u deze op de juiste manier kunt communiceren.

Ik verkoop aan particulieren

Er zijn talloze manieren waarop mensen aankoopbeslissingen nemen.

In deze workshop leert u de redenering van uw klanten beter te begrijpen, welke klanten mogelijk bereid zijn meer te betalen en welke klanten uw prijzen te hoog vinden.

Ik verkoop aan professionals

Verkopen aan professionals brengt een grotere complexiteit met zich mee.

Wanneer je met een bedrijf wil zaken doen, praat je met mensen die een bepaalde prijsgevoeligheid, koopgewoonten en restricties hebben. Leer hoe u uw prijzen kunt verbeteren door de beslissingnemer beter te begrijpen.

Waar en wanneer worden de workshops gehouden?

We hebben 3 formaten.

1. Online: schrijf u in en u wordt op de hoogte gebracht van de data waarop wij onze eerstvolgende workshops organiseren. We brengen gelijkaardige profielen samen in onze workshops om discussies aan te moedigen.

2. Bij onze partners: als u deel uitmaakt van een incubator of accelerator, kunt u de organisatie vragen om contact met ons op te nemen. Indien zij dit wensen, kunnen onze coaches de workshop komen leiden. We kunnen onze workshops ook online brengen.

3. In onze kantoren: 1 keer per kwartaal organiseren we 3 workshops (1 voor freelancers, 1 voor start-ups en 1 voor starters) in onze kantoren in Brussel. Dit is tevens een uitstekende gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Neem contact op om op de hoogte te blijven wanneer de volgende workshops plaatsvinden.


Incubators en start-up accelerators vertrouwen ons om hun start-ups te helpen groeien.

Incubators | Accelerators | Hogescholen | Universiteiten
En naviguant sur ce site, vous acceptez notre politique de cookies